Brioșe cu ciocolată și fulgi de chilli

Pentru o duminică perfectă în familie (nici un apropo la o celebra emisiune tv) vă proprun o rețetă dulce pentru răsfățul celor dragi. Aceste brioșe pufoase, care ți se topesc pur și simplu pe limbă, pot fi savurate și dimineața, la micul dejun, alături de o cafea energizantă sau după-amiaza la ceaiul de la ora 5.00. Brioșele nu trebuie să lipsească din carnețelul de rețete al niciunei gospodine. Ați văzut doar ce efecte au avut brioșele bunicii lui Proust! Dacă vreți ca micuții dvs. să vă țină minte toată viața atunci nu trebuie să ratați această rețetă delicioasă.

Ingrediente:

4 ouă, 70g unt

100g ciocolată menaj

150ml lapte, 150 zahăr

200g făină, 50g cacao

1 lg praf de copt

1 lg esenţă de vanilie 

Într-un bol, se bat ouăle spumă cu mixerul, se adaugă laptele, apoi untul şi ciocolata topite la bain-marie sau microunde, plus esenţa de vanilie. În alt bol se amestecă zahărul cu făina, cacaoa şi praful de copt. Se adaugă amestecul de făină şi zahăr peste cel de ouă şi lapte treptat, până se încorporează complet. Se toarnă compoziţia în forme de brioşe şi se dau la cuptor pentru 20-25 de minute.

După ce se răcesc, se toarnă deasupra sos de caramel şi se presoară câţiva fulgi de chilli pe fiecare brioşă. Se servesc cu îngheţată de vanilie.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :