Bisericuțele din Tabula Rasa

Sau ”coaiele din găleată”

Sincer, niciodată n-am înțeles expresia ”ca un coi într-o găleată” și din ce situație a putut fi creată, din imaginația cui s-a stârnit așa imagine plastică, până când ieri un gagiu isteric a trântit ușa redacției, fără să-i fi făcut nimeni nimic și-a început să jignească pe toată lumea care i-a căzut sub ochi. În timp ce încercam să pricep ce are, ca să știu dacă trebuie să-i dau un pahar de apă să-și potolească neuronii înfierbântați de nervi sau un vânt pe ușă, m-am pomenit întrebându-mă: ”de ce dracu se agită ăsta ca un coi într-o găleată”? Capul lui chel se învârtea în toate direcțiile, intra ca o bilă când pe-o ușă când pe alta, mi-am dat seama că voia să se ia de mine, așa că i-am oferit ocazia. Istericii sunt amuzanți ca distracție de moment, când mai e și-o combinație de grosolănie și mitocănism, circul e asigurat.

Tabula Rasa e orașul acela imaginar în care trăiesc toți analfabeții ieșiți din os de alți analfabeți în a căror țeastă poți ciocăni liniștit, tot ecoul îți va răspunde. Prin nu se știe ce minune au făcut și ei o facultate. Minunea asta se numește România privată. Cine are bani poate fi orice și orice mitocan e cineva. Nu se știe cine, important e să se creadă el cineva. El sau ea. Uneori ăștia doi fac pereche, fac amantlâc, sau fac borș. Fac și spume. Fac orice, numai ce trebuie nu. Pentru că nu știu. Și ei știu că nu știu. De-aia fac spume când apare unu care mai știe câte ceva sau care chiar dacă nu știe este disponibil să învețe. Nu le convine, fiindcă trebuie ”să mănâncă și gura lor ceva” și oricine e o amenințare pentru potolul mațului lor. Prin asta puteți înțelege orice, rate la bancă, nevastă cheltuitoare, benzina la mașină, porcu de Crăciun. Dincolo de asta, finețurile vieții nu se mai întâmplă pentru ei.

E genul care face rată la mașină și-și ia 3 joburi ca s-o plătească numai ca să-și posteze apoi poza pe facebook  și să se dea mare. Cât de trist poți să fii să ai o astfel de viață? Foarte, dacă simți nevoia să-i umilești pe alții și-ți iei bucuria vieții deprimându-i pe toţi cu simpla ta respirație.

Există o pagină pe Facebook dedicată habarniștilor isterici care se numește ”Bullying is for losers”, căutați-o că are mesaje interesante, dacă v-ați săturat de cele cu ”ce de căcat e lunea de dimineață”. Pagina asta este făcută mai mult pentru victimele mitocanilor, nu pentru mitocani. Ăștia nu sunt disponibili la nimic, decât să le iasă lor shaorma și se poartă bine doar cu cei care au grijă să le iasă shaorma.

De regulă, mitocanului isteric nu prea-i face față nimeni. Există situații în care luni de zile oameni de treabă au suferit pe la slujbele lor din cauza unor atacuri neînțelese. E mult mai simplu decât pare. Cea mai bună armă de apărare a habarnistului e atacul. El știe că e prost și că e doar o chestiune de timp ca secretul lui cel mai bine păzit să fie descoperit. Iar asta e singura lui calitate. Preferă însă să fie recunoscut drept omul dracului decât să-și dea seama cineva că e prost de-i bubuie boaşele.

Realizezi repede (peste 3 zile, o lună, un an – depinde cât te duce și pe tine bibilica) că toate laudele lui despre cum a descoperit gaura din macaroană sunt de fapt meritele altuia. Pe care, bineînțeles, și le asumă fără scrupule și fără grețuri prea mari. Impostura asta îl poate bântui pe mitocan și din cauza asta are impresia că sunt numai ”biserici” în jurul lui, că toată lumea vorbește despre el și dacă nu vorbește atunci ar trebui să vorbească, pentru că, nu-i așa, altfel cum și-ar justifica el bădărănia?

Cum scapi de un mitocan? Simplu: trebuie să țipi mai tare decât el, să faci pe nebunul mai rău decât o face el și să îi zici ”hai valea de-aici” cu toată hotărârea. Pentru că nu se așteaptă să fii așa de direct/ă cu el, chiar dispare. Dacă vezi că e puțin confuz, spune-i doar atât: Ptuuuuu, drace! și trage-i o înjurătură de-aia vârtoasă, una cu poftă, una de-aia care să-ți umfle obrajii și s-o trimiți cu toată forța în bisericile invizibile din capul lui.

Dacă nici de data asta n-ai scăpat de el, trimite-mi un mesaj privat.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. pista spune:

    cat adevar graiesti,,,,,,,traim vremuri grele…….eu cred totusi ca sunt incurajati intentionat de sistem,,,,,,si uite asa au spate…..un fel de tatuca stalin pt toti…..

Comentează :