Bicarbonatul de sodiu – praful magic din bucătărie

Bicarbonatul de sodiu a fost folosit cu mulți ani în urmă pentru curățarea și albirea dinților sau tratarea unor problemele gastrice. În prezent, bicarbonatul de sodiu are multiple întrebuințări si poate fi folosit atît in scopuri estetice, cît și pentru menținerea sănătății.

Îl putem folosi pentru a avea un păr foarte curat. O linguriță de bicarbonat de sodiu în sticla cu șampon, ne va ajuta să curățăm părul mai bine de produsele pentru coafat. De asemenea putem curăța cu bicarbonat pieptănul sau peria.

Dacă ați terminat de gătit, puteți îndepărta mirosul de pește, ceapă sau usturoi.

Puteți calma mîncărimea pielii, pe timp de iarnă, dacă puneți în apa de baie o cană de bicarbonat de sodiu și una de ulei pentru copii.

Îl puteți folosi și pe post de deodorant, dacă tamponați axila cu bicarbonat de sodiu. Astfel puteți scăpa de mirosul neplăcut.

Pentru reîmprospătarea respirației puteți folosi o linguriță de bicarbonat de sodiu la o jumătate de litru de apă, pe post de apă de gură. Iar pentru curățarea danturii, presărați praful pe pasta de dinți.

Vă puteți exfolia tenului, clătind fața cu apă, în care ați dizolvat 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Și bărbații cu pielea sensibilă pot utiliza același amestec înainte de bărbierit sau ca after shave calmant.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :