Beatrice, fata din vis

beatriceE dată dispărută, a fugit și n-o mai găsește nimeni. De disperare și singurătate și-a înfășurat sufletul într-un steag alb și l-a gonit. Prea rănit și flămând să reziste în trupul firav, prea multe lacrimi care l-au topit, a înfășurat ce a mai rămas. Așteptările au fost mari, vorbe false și promisiuni mărețe, dar Beatrice era prea tânără și mult prea naivă ca să nu viseze. Trăia și era un vis frumos, ideal. De aici și dezamăgirea, neîncrederea, suspiciunea, căderea, trezirea pe Pământ.

Beatriceeee, oamenii sunt răi, egoiști și materialiști! N-au conștiință, tu te aștepți ca o proastă să aibă scrupule? Te-ai prins ca un fluture într-o pânză de păianjen, te-ai zbătut degeaba. E greu să ieși întreaga, nu? E greu să fii ca la început? Să pui ce a mai rămas pe tavă…

Nimeni n-o să vină să te elibereze de propriile răni. Închide ochii, meditează, adună-te, renunță să ai așteptări, curăță-te de păcate, nu-ți fie frică de confesiune, de minciunile care te-au otrăvit, acceptă dezamăgirea și treci peste ea, primește lucrurile bune ca pe niște surprize ale destinului, vindecă-te și iartă!

“Dacă ești cu adevărat sinceră cu tine însăți, dacă iei notă de toate câte ți-au trecut cândva în gând, prin cuvânt, ori prin fapt, vei afla că și tu, uneori, ai fost lipsită de curaj, că alteori ai spus o minciună, că ai fost poate răutăcioasă, că ai avut o slăbiciune! Că te-ai lovit de una din limitele tale. Suferința pune-o într-un șemineu, dă-i foc, ia cenușa și arunc-o în mare. Valurile vor ști exact ce să facă! Să nu uiți că fiecare dintre noi are propria lui limită, față de care înțelege și își trăiește viața! Să nu ai încredere deplină în ei, dar să ai puterea de a-i ierta!”

Înțelege și iartă. Cum altfel vrei să redevii omul frumos?

 

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :