Bârfa-i bârfă, dar s-o știm și noi

coada spicÎntr-o lume năpădită din ce în ce mai mult de small-talkings, cel mai bine este să păstrezi discreția și să te înconjori de oameni la fel de discreți ca și tine. }in minte mici episoade în urma cărora am preferat să dispar dintr-o zonă cu mai multe femei, nemaiputând suporta mărunțișurile care le preocupau și, mai ales, felul în care abordau anumite probleme, în timp ce în alte părți ale lumii chiar se întâmplau tragedii. Dar dacă puteam să trec lejer peste fleacurile muierești gen smacuri, rujuri, tot ce era fashionable și de purtat într-un anumit sezon sau următorul, sau pe cine și cum au mai prins paparazzi, nu m-am putut împăca niciodată cu discuțiile în care acestea-și bârfeau soțul, prietenul, iubitul, amantul sau cum mai voiau ele să-și numească bărbatul din viață. După ce individa respectivă îl făcea harcea-parcea, mă lua o milă cumplită de el și de vreo câteva ori chiar am înțeles de ce unii bărbați își părăseau nevestele, de obicei pentru prietena lor cea mai bună, care neveste îi făcuseră deja și acesteia capul calendar cu defectele lui, până când prietena, probabil din curiozitate, dorise să afle adevărul și descoperise un om surprinzător de cald ce nu vorbea atât, dar știa cum să facă o femeie fericită. Sau nu. Oricum era de preferat să-și părăsească partenera totuși decât s-o îndoape cu somnifere ca să aibă parte de liniște.

gg_30rockPoți fi consilier financiar, matrimonial, sexual sau ce mai zic diplomele sau experiențele tale că ești, dar să nu cumva să cazi în mijlocul bârfelor a două prietene și să le mediezi cearta. După ce se vor împăca tu vei fi următoarea victimă, nu contează că ai fost bine intenționată. Femeile care au ca principală preocupare să scoată ochii altora cu propriile lor frustrări sau mici gelozii nu vor putea niciodată să privească imaginea de ansamblu, ci se vor bloca pe frecvențe și jocuri mici, puerile, iscate din senin, din lipsă de ocupație sau din pură răutate, deși tind să cred că sunt prea proaste ca să fie cu adevărat rele. Singurul lucru pe care-l pot face cu îndemânare și pe care-l pot controla este bârfa. Puterea de a inventa sau exagera. Adică de a face spume la gură, cu sau fără nici o logică.

Sincer o prefer pe tipa care tace și face și pe urmă nici naiba nu le mai desface. Recunosc și că am avut întotdeauna o anume simpatie pentru oamenii despre care s-a vorbit urât în lipsa lor, asta pentru că nu erau de față să se apere. Tot de curând, după ce am aflat că două prietene făcuseră indiscreția de a bârfi despre mine, am întrerupt legăturile cu ele, fără să le dau nici o  explicație. Ce-ar mai fi fost de zis? Nu e de mirare că serialul acela Gossip Girl a avut atât de mare succes. Toată lumea bârfește, asta nu înseamnă însă că bârfele nu se află.

gossip_girlsȘi-apoi vine o vreme când îți dai seama că oamenii nu se vor opri niciodată din bârfit, fie că sunt bărbați sau femei, dar femeile se vor supăra imediat dacă nu te porți cu ele ca un gentleman, pentru că bârfa nu li se pare ceva de băgat în seamă. Știu ele mai bine. Adică să zică mersi că nu umblă mahmure toată ziua prin casă după ce le-ai umflat seara cu somnifere ca să te bucuri și tu puțin de liniște. Chiar nu știu cum le suporți, dacă eu, ca femeie, m-am săturat de bârfele lor. E de-ajuns să deschid televizorul și să văd câte-o prezentatoare de-asta, amețită de propria ei importanță, să-mi dau seama că n-are nimic în cap. Dar vorbește de parcă ar fi descoperit un nou element în lipsa lui Mendeleev, de parcă piramidele au fost construite special pentru ea, poate se crede și asta vreo reîncarnare a Cleopatrei, mai știi? Dacă o iei la trei păzește însă începe să se bâlbâie și să-i tremure genele, uneori chiar văd cum de milă n-o pun bărbații-interlocutori în dificultate, să nu-i strice ăsteia cariera, sau cum s-o numi ce face ea pe-acolo.

Hai că văd că m-am apucat și eu acum de bârfă, dar lasă că rămâne între noi, nu-i așa?

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :