Baladă pentru o mânuță pierdută (II)

Fix acum o lună începeam Campania pentru Laurențiu în care anunțam că donez banii din vânzările cărții mele cu Căpșuni. Să facem împreună o recapitulare, să dau câteva explicații și să tragem (tot împreună) niște concluzii.

Recapitulare: pentru părinții cu copii, care vor să cumpere o poveste frumoasă, publicată în condiții de lux, la un preț de mizerie (15 lei) , că altfel chiar nu pot să spun, exista posibilitatea să ajute un copil nevinovat să aibă o copilărie cât de cât normală.

Concluzii după prima lună de campanie: am fost de 4 ori la poștă cu colete, în fiecare luni dimineața. Am trimis numai coletele care au fost plătite înainte și am făcut doar două excepții, când am trimis mandate poștale, chestie pe care n-o mai fac, deci oricine citește această însemnare, vă rog să ia aminte și să nu-mi ceară să pregătesc mandate poștale. Motivele mele sunt următoarele: 1. trebuie să completez prea multe formulare 2. costă mult mai mult taxele poștale decît dacă v-ați duce domniile voastre frumușel la un ghișeu și ați depune cei 15 lei plus taxele (care sunt între 2,5 lei și 15 lei, în funcție de greutatea coletului) în contul meu.

 De ce în contul meu: pentru că eu fac coletele și le trimit, deci e normal să știu cine face plata, ca să știu cui scriu autografele și cui pregătesc minunatul colet. Răspund personal la mailuri și orice problemă apărută o rezolv imediat. La sfârșitul fiecărei luni, banii strânși trec din contul meu în contul părinților lui Laurențiu. Asta mă ajută să știu câți oameni s-au mobilizat să ajute un copil și-n același timp să dăruiască propriilor copii o carte de povești. Suma de luna asta este de 300 lei plus două mandate poștale pe care încă le mai aștept. Slab, nene, slab! Nu v-ați rupe din pachetul de țigări nici măcar pentru o poveste, hehe…

Transferul îl fac mâine dimineață, iar mandatele poștale le depun în cont pentru luna viitoare, dacă or veni, dacă nu cumva va trebui să plătesc alte taxe poștale ca să scot coletele tot eu. Deci iată un alt motiv pentru care nu înghit mandatele poștale.

Alte scurte concluzii:

– Vă rog să nu-mi mai scrieți comentarii patetice cu ”ajutați-mă să ajut”, dacă chiar n-aveți de gând să cumpărați cartea. Lăsați impresia că ați vrut să ajutați, dar nu v-am lăsat eu, când de fapt, interesul meu este să vând cartea nu să sabotez vânzările. Ca exemplu relevant este doamna care striga cel mai tare în comentariile din prima însemnare a acestei campanii că nu merge mailul redacției, că vrea să cumpere patru cărți și n-o lasă tehnologia, ca după ce i-am răspuns, să se evaporeze subit de pe lista oamenilor buni. Nu vreau să jignesc pe nimeni, doar atât spun că nu e ok să facă cineva asta.

– dar există și reversul. Cineva a băgat în cont banii pe 2 cărți însă nu și-a lăsat adresa unde să i le trimit, dacă citește această însemnare, rog să mi-o trimită. Nu am timp de ghicitori și nici de jucat rolul lui Colombo, deși mi-ar plăcea să dezleg ”misterele căpșunilor” 🙂 .

– sper că cei care au cumpărat cartea sunt convinși acum că n-au aruncat banii în vânt.

Explicație: Considerați ca prin participarea la această campanie îmi faceți mie însămi un mare bine, pentru c-am rămas cu vreo 200 de exemplare nevândute. Editura cu care am colaborat la vremea când a fost publicată cartea, n-a fost în stare s-o plaseze în librării, iar eu n-am de gând să-mi cumpăr acum o tarabă. Aceste exemplare sprijină peretele unui prieten din București și vreau să-l eliberez de încărcătura asta și pe mine de grija depozitării lor. Mai există și orgoliul pur al autorului care vrea ca povestea să se ducă mai departe, adică în bibliotecile copiilor voștri.    

Deci, ce ziceți? Strângem mai tare rândurile în aprilie? Vindem împreună mai repede? Adunăm împreună mai mulți bani pentru Laurențiu?

PS: adresa de mail unde puteți trimite comenzile este aceiași: redactia@mala-hierba.com

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. catalin spune:

    dar unde sa varsam banii?unde gasim contul?vreau sa ajut..

  2. Zully Mustafa spune:

    Draga Catalin, daca esti un pic atent ai sa vezi o adresa de mail pe aceasta insemnare. te rog trimite un mail cu comanda ta la redactia@mala-hierba.com si de-acolo te preiau eu si-ti dau toate detaliile. Multumesc 🙂

  1. 28 martie 2012

    […] slujbele și ceva relax Posted on March 28, 2012 by zully Pentru Laurentiu n-am reușit să strîng decît 300 lei, poate c-ar fi fost mai mulți, dar în timp ce intrau […]

Comentează :