Avocado, fructul ce înlocuiește carnea

Avocados growing on a tree.  Avocado fruit.  UF/IFAS Photo by Tyler Jones.

Avocado crește în copaci. UF/IFAS Photo by Tyler Jones.

Cu toții știm că avocado este bogat în grăsimi bune şi ne ajută să avem un ten perfect. Există o mulţime de reţete ingenioase care au la bază avocado, iar Guacamole este una dintre cele mai cunoscute.

Importante sunt si beneficiile! Este foarte bogat în omega-3, adică are grăsimi sănătoase care sunt benefice pentru sănătatea inimii şi a creierului; scade colesterolul “rău”; inhibă dezvoltarea celulelor canceroase; reglează tensiunea arterială, fiind util persoanelor care suferă de hipertensiune arterială; scade nivelul trigliceridelor; protejează ficatul și prostata; ajută la menţinerea unui nivel optim al glicemiei; hidratează tenul şi previne apariţia ridurilor.

Trebuie să știți că avocado este un fruct și nu o legumă și că îl puteți folosi și în prepararea deserturilor, deoarece înlocuieşte cu succes untul, având aceeaşi consistenţă.

avocado1-aAvocado este unul dintre puţinele fructe cu un conţinut ridicat de proteine. Un avocado conţine 4 grame de proteine, o cantitate ridicată în comparaţie cu alte fructe.

De asemenea, proteinele pe care le conţine sunt cele esenţiale şi de înaltă calitate, care se digeră mult mai uşor şi hrănesc muşchii. Avocado este folosit atât ca fruct (consumat ca atare), cât și ca ingredient la supe creme, sucuri sau sosuri.

Datorită conținutului mare de grăsimi și al proprietăților sale nutritive, avocado este un ingredient important în rețetele vegetariene, înlocuind carnea.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :