Asexuali sau demisexuali?

În ziua de azi, din ce în ce mai mulți oameni au probleme în a-și defini identitatea sexuală. Poate nu sînteți familiari cu termenul de „demisexual” sau „asexual”, dar sunt termeni prin care sunt descrise acele persoane care au în jurul lor un spectru ciudat de asexualitate. Adică sunt tinere, atrăgătoare, dar n-au chef să facă sex cu nimeni pînă nu sînt convinse că și-au găsit sufletul pereche. S-au făcut zeci de interviuri pentru a putea înțelege viața tinerilor asexuali și felul în care ajung la asumarea unei vieți fără urmă de sex în ea, dar mai ales pentru ca ceilalți să înțeleagă cu ce se mănîncă astfel de anomalie.
Asexualii nu se consideră deloc anormali în fața societății, așa cum nici lesbienele, nici homosexualii nu se consideră astfel. Este un altfel de mod de a-și trăi sexualitatea: adică în nici un fel, asta pînă cînd întîlnesc persoana potrivită. Văd relația cu altcineva ca pe o redescoperire a sinelui și raportat la sinele celuilalt, care, de cele mai multe, se plictisește tot așteptînd semne de implicare la nivel epidermal.
În timp ce asexualii au o lipsă moderată de sex în comportamentul lor, în sensul că dacă-și întîlnesc jumătatea, pot totuși la un moment dat să facă sex, demisexualii, în schimb, nici nu vor să audă de latura sexuală a unei relații. Sunt genul de persoane care îți vor scrie scrisori de amor toată viața și te vor idealiza ca persoană, dar nu vor dori niciodată să treacă limita fizică. Sexul nu este o prioritate pentru ei. Ciudat, dar chiar există așa ceva în ziua de azi.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Akita Lockwood spune:

    Defapt cei demisexuali sunt cei care pot experimenta atractia sexuala atunci cand se formeaza o legatura stransa cu acel cineva si asexualii sunt cei care nu experimenteaza deloc atractia sexuala.

Comentează :