Aritmetica frumuseții

Iată câteva idei anticriză pentru activarea și păstrarea frumuseții interioare:

1.       Fructo-cosmetica.

Dacă toate marile firme de cosmeticăreli includ fructele în componența produselor lor, de ce nu te-ai duce direct la sursă? Amestecă pulpa unui fruct ( piersică, măr, căpșune, banană, mango etc) cu două lingurițe de iaurt sau lapte proaspăt și aplică acest amestec pe corp și pe față și lasă-l să acționeze timp de 10 minute.

2.       Cromoterapia.

Culorile vii te binedispun și-ți mențin starea de optimism. Ele conțin vibrații energetice și pot vindeca afecțiuni fizice și emoționale. De exemplu, teama de moarte sau angoasa că nu vei reuși să plătești facturile se poate ameliora cu culoare violet. Verdele calmează, îmbunătățește sănătatea mentală și fizică și poate combate insomnia. Pentru energizare ai nevoie de puțin galben și roșu, iar dacă vrei o stare zen îmbracă-te cu haine de culoare albastru deschis. Ca să fii în ton cu moda de anul acesta, să știi că se poartă verde Mala Hierba. 

3.       Eco-frumusețea. 

Consumul excesiv face rău atât economiei, cât și sănătății planetei. Cînd zicem eco-frumusețe ne gîndim nu numai la frumusețea fizică, ci și la cea spirituală, pentru că nu-i așa, un spirit frumos va avea o privire luminoasă, curată, și chiar dacă nu ești perfectă, vei rămâne pentru cei din jur o persoană plăcută și generoasă.

Dacă ești una dintre acele persoane care se gândește la viitorul copiilor ei pe această planetă o bună practică este să optezi pentru cosmetice cu certificat bio, adică cele care au ingrediente cultivate ecologic. De asemenea, nu arunca lucrurile imediat la gunoi, ci învață să le reciclezi. Dacă hainele copiilor au rămas mici, sortează-le, pune-le în cutii și trimite-le la o casă de copii orfani. Dacă ai strâns pera multă maculatură trimite-o la un centru de reciclare. Dacă hidratantul tău de față ți se pare prea gras folosește-l pentru coate, genunchi sau mâini. Iată și câteva din firmele cosmetice care s-au declarat bio: Yves Rocher, Primavera, Bottega Verde, Plante System, Sanaflore,  L`Artisan Perfumeur. 

4.       Bucură-te de energia apei.  

Relaxează-te cât mai des în apă, închide ochii și închipuie-ți că o baie aromată este însăși fântâna tinereții. Pune-ți în baie o muzică de ambianță, foșnet de pădure, susur de izvoare, ciripit de păsări. Stinge lumina, aprinde lumânările aromate și deconectează-te de la tot stresul lumii. Lasă-te răsfățată de energiile pure ale apei. Caută să ajungi cât mai repede la sufletul tău, pe care-l ignori de săptămâni în șir, și intră în conexiune cu toate gândurile tale pozitive. Cere-i Universului iubire și echilibru și asta vei primi.  

5.       Floroterapia.

Dacă florile ar fi fost comestibile, ai fi beneficiat simultan de aromoterapie, cromoterapie și terapia prin artă. Nu sunt, dar există numeroase metode de a te bucura de flori și ar fi păcat să nu introduci florile în camera ta, pe hol, pe masa din sufragerie, pe balcon sau chiar pe peluza din fața casei. Nimic nu încântă mai mult sufletul unei femei decât un buchet de flori primit din dragoste. Sigur, sunt și gagicuțe care fac pe durele și declară peste tot sus și tare că nu sunt impresionate de astfel de gesturi, dar noi nu ne adresăm lor și nici nu le credem pe cuvânt. Cel mai probabil nu știu cum să primească un astfel de gest. Se spune că nu ești pregătită să fii mamă până nu ai avut mica ta grădiniță de flori, colțul tău de rai aromat, de care să fi avut grijă ca de ochii din cap. Florile, nu numai că sunt o bucurie a ochiului și o briză de aer proaspăt pentru plămânii tăi, ci și un test – poate cel mai eficient – de generozitate. Dacă nu ești în stare să ai grijă de o floare, cum ai putea să ai grijă de ceilalți din jur? Cum ai putea să-ți ocrotești copiii? legendele florilor mai spun că femeile ale căror flori mor în ghivece sunt de o răutate cumplită. Iată deci un pont pentru bărbați: dacă vrei să-ți ceri iubita de nevastă, mai întâi oferă-i un ghiveci de flori și urmărește-i evoluția. Pe urmă, Dumnezeu cu mila.   

6.       Fii creativă.  

Creativitatea înseamnă un spirit liber, frumos, educat. Cu cât ești mai cretivă în viața de zi cu zi, cu atât lumea din jur te percepe mai frumoasă, chiar dacă nu ai dimensiuni și alură de fotomodel. Uneori însă nici nu știi că zace în tine atâta creativitate că ar uimi și un regizor de film. Iată câteva ponturi de trezire a muzelor.

–          Fotografiază tot ce prinzi în banalul cotidian. Editează pozele, joacă-te cu Photoshopul sau înscrie-te la un curs de video digital. Creează-ți foldere cu cele mai reușite poze

–          Redecorează-ți dormitorul. Sau holul. Sau bucătăria. Uneori și simplul fapt că-ți cumperi două seturi noi de perne și un tapet care ți-a făcut cu ochiul e un prilej bun de a da casa peste cap și a-i da altă personalitate. Alteori nici nu trebuie să mergi la cumpărături, e de-ajuns să cotrobăi prin garaj, acolo unde păstrezi perdelele de epocă ale bunicii sau covoarele făcute de mână ale străbunicii. Sunt lucruri rare, poate unicat. Șterge praful de pe ele, colorează-le în alte nuanțe și dă-le o nouă prospețime. Nu uita înainte de asta să ții cont de practica feng-shuiului oriental, dacă vrei să atragi energii pozitive în casa ta.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :