Amintiri cu… 3 SUD EST la Montreal

SONY DSCDupă o pauză de 6 ani, trupa 3 Sud Est s-a reunite în formula magică – cea care i-a şi consacrat pe Laurenţiu Duţă, Mihai Budeanu şi Viorel Sipoş în anul 1997 când au pornit proiectul lor muzical, ce s-a dovedit a fi de mare succes. Aceştia au fost şi încă mai sunt, chiar şi după o absenţă notabilă, idolii unei întregi generaţii care i-a iubit şi susţinut necondiţionat. Iar acest fapt a fost validat şi weekend-ul acesta, la Montreal, unde trupa 3 Sud Est a susţinut primul lor concert canadian.

După ce în noiembrie 2008 şi-a anunțat despărţirea, trupa 3 Sud Est a revenit pe piaţa muzicală cu un tonus de invidiat – apreciat şi aplaudat frenetic şi la Montreal, în sala Marie Gerin-Lajoie. Legendara trupa a încântat publicul româno-canadian pentru aproape două ore cu melodii deja consacrate: “Amintirile”, “Ai plecat”, “De ziua ta”, “Cu capu-n nori”, “Iubire”, precum și cel mai recent single al lor, “Emoţii”.

SONY DSCEmoţiile chiar au fost vizibile în glasurile şi gesturile celor trei artişti, dar şi în inimile celor prezenţi la concert. Prin intermediul cântecelor preferate ale celor de la 3 Sud Est, mulți din sală şi-au retrăit tinereţea și s-au lăsat răscoliți de amintiri, vorba cântecului. Spectatorii au dansat şi cântat nonstop alături de cei trei „regi ai muzicii dance”, aşa cum au fost supranumiţi în primul lor deceniu de activitate muzicală.

SONY DSCÎntrebaţi la sfârşitul concertului ce i-a readus împreună, artiştii ne-au confirmat că dragostea lor pentru muzică şi respectul pentru fani au constituit punctele forte pe care s-a bazat reîntoarcerea lor, dar şi faptul că au găsit o piaţă muzicală românească gata să re-îmbrăţişeze versurile în limba română. Joviali, glumeţi, prietenoşi, relaxaţi şi foarte simpatici, cei trei artişti ne-au mai mărturisit că au în plan lansarea unui nou album, dar şi o serie de colaborări frumoase cu alţi artişti din România (printre care Inna și Andreea Bălan). Vara lor se anunţă a fi una plină, cu multe concerte şi întâlniri cu fanii din ţară şi din străinătate. Şi tindem să-i credem judecând după dragostea cu care au fost întâmpinaţi în Canada, dar şi după felul cum ei înșiși au interacţionat cu fanii montrealezi (care le-au scandat numele neîncetat şi i-au asaltat cu cereri de fotografii şi autografe pe CD-uri).

SONY DSCLa finalul spectacolului, trupa 3 Sud-Est a mulţumit românilor prezenţi la concert într-un număr foarte mare şi i-a îndemnatsă le asculte muzica în continuare, să susţină artiştii care concertează în afara graniţelor ţării-mamă, dar şi să „revină mai des în România”. Interviul, precum şi un reportaj maiamplu cu electrizanta trupa 3 Sud Est vor fi difuzate în această săptămână pe canalul televiziunii ESCU TV, din Montreal. Acest show minunat a fost posibil datorită organizatorilor: Asociaţia Rocade, Dan Bucur şi Simona Hodos. Ecourile şi emoţiile concertului vor rămâne în sufletulromânilor din Canada pentru multă vreme, mai ales că trupa 3 Sud Est a mai concertat în acest weekend şi în oraşele Calgary şi Toronto.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :