Alungă răul din tine – Luule Viilma

alunga-raul-din-tine-invata-sa-te-ierti”Să nu te sperie titlul!” – așa a sunat prima recomandare. Nu m-a speriat, pentru că am devenit de curînd o fană a cărților Luulei Viilma, care are deja un succes răsunător în Rusia, Ucraina și țările baltice și pe care mi-a recomandat-o o doamnă la care am ajuns să țin prin cărțile pe care le citim împreună sau ni le recomandăm una alteia, și nu numai.

În afară de curentul de gîndire pe care Luule l-a creat prin cărțile sale, aflăm din tomul de față legătura dintre gînduri și bolile pe care acestea le declanșează. E un ghid perfect pentru ipohondrii care se plîng constant, dar și pentru mitomanii care invocă o boală ca să scape de o responsabilitate. Să nu se mire cînd se vor căpătui cu exact boala pe care o tot scot ca pe iepuri din pălăria scuzelor.

Pînă la Luule Viilma însă a trebuit să citesc multe tomuri scrise de persoane diferite, ca să pot asimila informațiile acestea. Acum 8-10 ani n-aș fi crezut că noi suntem singurii care ne îmbolnăvim din cauza gîndurilor otrăvite pe care le creștem în noi, cum prin ”cei apropiați ți se dau cele mai mari și mai amare lecții de viață”. Știind asta – care a fost sau care a trebuit să fie rolul unora în viața ta – e mult mai ușor să-i ierți, asta dacă înțelegi totuși de ce ai primit lecția (pumnul în bot/ șutul în fund – spune-i cum vrei). Dacă n-ai înțeles, o vei mai primi o dată, la modul mult mai dur.

Înfrîngerile, decepțiile, nemulțumirile, geloziile, posesia, invidiile, ciuda, egoismul, aroganța, disprețul, toate acestea se răsfrîng asupra corpului care începe să te avertizeze pe ici pe colo, unde trebuie să te îndrepți. Dacă vrei, vei găsi și răspunsuri, evident. Iată cîteva exemple, pentru cei dispuși să le accepte:

  1. Disprețul este răutatea care umilește. Umilind pe cineva îi dorim răul. De aceea, disprețul îndeamnă la dușmănie, la ură. Dușmănia duce la cancer”.
  2. Se îmbolnăvește acel corp în care răutatea s-a strîns pînă la cota critică
  3. ”Dacă omul ține cu încăpățînare la ideile lui incoerente îl vor durea ceafa și vertebrele occipitale. Întrucît găsesc vinovatul în alții, îi va durea ceafa” și multe altele pe care le veți întîlni aici, dacă doriți o schimbare.

Cum, care gînduri sau care trăiri au declanșat anumite boli, cum scoateți boala din voi, schimbîndu-vă modul de a gîndi, veți afla în cartea Luulei Viilma. Cititoare a gîndurilor oamenilor sau clarvăzătoare, vă dă și soluțiile. Toate greșelile și corectarea lor pot fi și sunt în mîinile voastre. Dar nu numai asta, după ce parcurgeți acest ghid de comportament social, emoțional și spiritual, dar și fizic, îi veți înțelege mai bine și pe ceilalți din jur. Așa că… să nu vă sperie titlul, ci să vă sperie bolile sufletului.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 9 decembrie 2016

    […] Luule Viilma – ”Alungă răul din tine” e singura căreia am reușit să îi fac o recomandare. O avem aici. […]

Comentează :