Alimente magice pentru curățarea ficatului

11694118_926009930789091_2883145946101487491_nDietele nesănătoase, poluarea şi dependenţa noastră de produse cosmetice toxice stresează ficatul, un organ important pentru functionarea optimă a organismului nostru

Este foarte important să ştim cum să ne ajutăm ficatul în lupta lui de detoxifiere a organismului. Ficatul „munceşte“ din greu să cureţe sângele şi să îndepărteze substanţele toxice pe care le-am mâncat sau le-am inhalat. Atunci când este supra-solicitat, cum este cel al multor adulţi din zilele noastre, sau când este supus unei game largi de stres fizic sau psihic, ficatul, pur şi simplu, se chinuie să ţină pasul.

Un mod foarte simplu de a ne detoxifia ficatul este să bem apă călduță cu lămâie, în fiecare dimineață. Nu este limonadă, așa că nu adăugați zahăr sau alte ingrediente. Experţii sunt de părere că ficatul va produce mai multe enzime ca răspuns la această combinaţie decât în cazul oricărui alt aliment.
Adaugați usturoi la gătit. Usturoiul conţine sulf care poate ajuta la activarea enzimelor din ficat. Mai conţine şi alicină şi seleniu, care sunt excepţionale pentru protejarea ficatului.
Un studiu japonez a descoperit că avocado conţine substanțe care protejează ficatul. Atunci când a fost comparat cu 20 de alte fructe, avocado a demonstrat cea mai mare eficienţă în protejarea ficatului de „galacto-samina“, o toxină extrem de puternică care produce asemenea leziuni încât este comparată cu hepatita.

coriandruCoriandrul, numit și pătrunjelul chinezesc, ajută la îndepărtarea metalelor grele din organism, substanţe cu care ficatul se luptă din greu acum, mai ales din cauza poluării. Acest condiment versatil poate fi adăugat la aproape orice fel de mâncare, inclusiv la salate sau la sucurile din legume şi fructe.

Un alt condiment puternic care are o listă întreagă de beneficii, este turmericul, care încurajează, regenerează celulele hepatice și măreşte producţia bilei în mod natural şi astfel ajută la detoxifierea organismului.
Buna funcționare a organismului nostru depinde de buna funcționare a ficatului.

Aveți grijă de el!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :