Alimente-campion în diete-maraton

Știm cu toții că secretul unui abdomen bine definit este echilibrul dintre o dietă sănătoasă și mișcare, deci nu mai e nici un secret. Poate de-aceea prea puțini îl respectă, prea e la vedere. Reviste, ziare, newslettere online, powerpointsuri, toate ne spun același lucru: mănâncă sănătos, bea multă apă și fă mișcare. E atât de simplu că nici nu-ți vine să crezi. Da, dar  ce e simplu nu ne provoacă, așa că facem mereu aceleași greșeli, uităm să bem apă sau o înlocuim cu sucuri, ne mișcăm doar dacă e strict necesar și mâncăm ce ne permite portofelul, uneori nu e chiar așa de simplu financiar să mâncăm sănătos, deci chiar dacă știm secretul, nu ne permitem să-l finanțăm.

În fine, vă propunem azi câteva super-alimente care n-ar trebui să lipsească de pe lista dvs de cumpărături. Sunt bune pentru metabolism, reduc senzația de foame și conțin vitaminele necesare pentru accelerarea drumului către silueta dorită.

1.       Merele

Sunt bogate în fibre și reprezintă un nutrient esențial pentru o funcționare digestivă excelentă. Știați că sunt indicate și împotriva balonării? Aveți grijă să mâncați merele cu coajă cu tot pentru că aceasta conține cea mai mare parte din vitamine și nutrienți.

2.       Avocado

Deși fructele de avocado conțin grăsimi, totuși acestea sunt grăsimi monosaturate și au rolul de a vă ține sătui în timpul zilei pentru o perioadă îndelungată.   Studiile au demonstrat acizii grași sunt principalii responsabili cu colăceii din jurul taliei, în tim ce Omega 3, care face parte din grăsimile monosaturate (pe care le conține și fructul de avocado) ajută corpul la arderea grăsimii. 

3.       Carnea slabă

Adăugarea de proteine pe lista de cumpărături și alimentație – de exemplu: carne de pui, curcan sau pește – este o modalitate excelent de a-i asigura corpului dvs. nutrienții esențiali pentru musculatură și pentru menținerea energiei. Tonusul muscular este vital pentru menținerea greutății și ajută corpul să ardă grăsimile, chiar și-atunci când se odihnește.

4.       Ceaiul verde

Se pare că ceaiul verde este ultima băutură minune, descoperită de nutriționiști. Este bogat în antioxidanți și de-asemenea îți stimulează metabolismul. Cea mai ușoară cale de a experimenta beneficiile ceaiului verde este să înlocuiți cafeaua sau ceaiul obișnuit cu ceai verde. Măcar timp de două săptămâni și apoi veți vedea rezultatele. De preferat ar fi totuși să folosiți în prepararea lui frunzele de ceai verde în locul ceaiului la pliculeț. Pentru mai multe detalii însă reamintim articolul Roxanei (Nici o toamnă fără ceai verde), care este o iubitoare de ceai verde și îi testează de ani de zile calitățile.

5. Fulgii de ovăz

Mănânci , calule, ovăz? Nu prea, hai recunoașteți. Dar să știți c ovăzul face parte și el din categoria superalimentelor pentru că are proprietatea de a reduce grăsimea din stomac. Este o grăsime solubilă, care-ți conferă senzația de sațietate pe termen lung. Evitați totuși prepararea lor la microunde pentru rezultate cât mai optime.

 6.       Chilli și ardeiul iute

Nimic nu vă stimulează însă mai iute metabolismul decât adăugarea de condimente foarte iuți în prepararea mâncărurilor. Chilli și ardeiul iute mai au o proprietate importantă în afară de stimulare, sunt două ingrediente care, odată folosite, ajută corpul să elibereze hormonii de stress. Dacă nu suportați totuși ”focul” din mâncare, încercați să adăugați un vârf de cuțit de piper roșu într-un pahar de apă fiartă cu lămâie, pe care să-l beți zilnic. Evident, după ce se răcește. Apoi povestiți-ne ce efecte ați observat la o săptămână după operațiunea aceasta.

7.       Somonul

Somonul este un pește gras, foarte bogat în acii grași gen Omega 3. O dietă bogată în Omega 3 vă ajută să vă reglați nivelul de zahăr din sânge, ceea ce previne riscul îmbolnăvirilor de diabet, mâncatul peste măsură și ajută la reducerea hormonului leptinei, care este conectat la metabolism și responsabil cu arderile din organism.

8.       Migdalele

Sunt bogate în fibre, vitamina E, proteine și conțin minerale esențiale pentru energizarea organismului. Sunt minunate pentru un snack de după-amiază, pentru că sunt hrănitoare și vă țin energici până la cină. Deci jos mâinile de pe hamburgerii de la Mc Donalds și faceți-vă un obicei (bun, zicem noi) în a ronțăi migdale.

Iată o minunată rețetă de ceai verde:

Ingrediente:

400 ml apă

8-10 frunze de ceai verde

2 lingurițe de rodii stoarse

Suc de grapefruit roșu sau roz

1 linguriță de miere

1 frunză de mentă

Păstrați băutura la frigider și serviți-o rece.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :