Ah, la vache…. muuuuu!

IMG_1944Unii oameni sunt atât de pasionați de vaci, încât în loc să le mănânce, sau, mă rog, să le dea de mâncare, sau să le crească sau etc. preferă să le picteze. O expoziţie inedită semnată Carole Lessard s-a deschis de curând în provincia Quebec din Canada, la Muzeul  Vaudreuil-Solanges. Ineditul expoziţiei constă în expunerea a aproximativ patruzeci portrete de vaci, da, da, ați citit bine, este vorba despre cornutele realizate în detalii remarcabile de talentată artistă canadiană.

Pictoriţa ne-a mărturisit recent că întotdeauna s-a simţit atrasă de flori şi…vaci, pe care le şi pictează, cu măiestrie, de foarte mulţi ani. În procesul de creaţie al recentei sale expoziţii, Carole Lessard şi-a dorit o conecxiune mentală şi vizuală cu animalele pictate, drept pentru care a petrecut mult timp în fermele din regiunea Quebec, de multe ori cu creionul şi caietul de schiţe în mână.

IMG_1950Vacile sale nu sunt pictate într-o manieră tradiţională, artistă punând un mare accent pe expresiile faciale şi detaliile ochilor mari, folosind culori şi nuanțe vii, intrigante: portocaliu, roşu, violet sau auriu.

Artista ne-a mai menţionat că iubeşte aceste animale pe care le găseşte impresionante şi blânde, cu personalităţi şi mimici fascinante în diversitatea lor. Lucrările lui Carol Lessard au primit de-a lungul anilor numeroase premii, artista fiind de multe ori un invitat special la numeroase festivaluri canadiene.

Operele sale pot fi găsite în colecţii private şi publice în Canada, Franţa şi SUA.”

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :