Această fiinţă minunată, FEMEIA

femeiaAm iubit dintotdeauna faptul că m-am născut o fiinţă de genul feminin şi sunt recunoscătoare că am şansa să experimentez viaţa într-un trup de femeie. Mama unei fetiţe, fiica unei femei admirabile care a crescut cinci copii, soră a trei surori minunate (şi a unui frate pe care îl ador), prietena cîtorva femei incredibil de frumoase şi puternice, am admirat mereu femeia cu farmecul, complexitatea şi unicitatea ei. 

Nu sunt o feministă, respect, recunosc şi iubesc rolul bărbatului în viaţa unei femei, sînt adepta căsătoriei şi a unei egalităţi constructive (nu absurde) într-o căsnicie (sau în orice altă relaţie). Însă, pentru că tot sîntem în luna martie, luna femeilor, nu mă pot abţine să nu mă întreb: “Care este cel mai minunat lucru în… a fi femeie?“

Dacă ai fost crescut/ă şi ocrotit/ă de o femeie, dacă ai o mamă naturală (sau adoptivă) la o mîngîiere (sau telefon) distanţă, dacă ai o soţie, fiică, soacră, soră, cumnată, verişoară, prietenă, colegă sau prietenă care îţi aduce bucurie sau valoare în viaţă, vei înţelege că acesta nu se doreşte a fi un pamflet sau un articol sexist, ci o celebrare, în cuvinte, a acestei minunate fiinţe, femeia…

Îmi vin acum în minte cîteva lucruri pentru care noi, femeile, ar trebui să fim recunoscătoare, pentru că am fost înzestrate de natură cu ele, pentru că le avem şi le facem (atît de bine de cele mai multe ori):

– Simţim cum o viaţă creşte în noi!

– Dăruim viaţă!

– Simţim miracolul legăturii care se creează între noi, ca mame şi pruncul alăptat.

sil– Purtăm pantofi cu tocuri ameţitoare şi păşim cu graţie în ei!

– Purtăm machiaj fără a fi ridiculizate şi fără a ni se atîrna etichete de gît.

– În principiu (şi în majoritatea cazurilor) nu ne creşte păr pe faţă Slavă Domnului.

– Garderobele noastre sunt mult mai variate şi colorate.

– Avem calităţi ce pot creşte exponenţial (depinzînd şi de pasiunea pe care o investim în ele): puterea de a influenţa pozitiv, de a inspira, de a ne conecta emoţional cu alţii, la orice nivel.

– Modificările în bună noastră dispoziţie sunt de cele mai multe ori previzibile!

– Suntem exact ceea ce sîntem, nimic mai mult, nimic mai puţin (fermecătoare, frumoase, emoţionale, indispuse, pozitive, iubitoare, misterioase, complicate, simple, uneori chiar isterice sau toate acestea deodată)  şi o ştim, o arătăm şi nu ne ascundem după deget.

– Suntem vulnerabile şi nu ne este teamă să o arătăm!

– Avem acea legătură unică şi minunată cu surorile noastre (similară legăturii mamă-fiică).

– Avem puterea de a trece peste orice şi a nu ne lasă doborîte de marile D-ificultăţi ale vieţii, indiferent ce nume poartă acestea: divorţ, demisie, deces, despărţire, durere, depresie, defăimare, denigrare.

– Putem să ocrotim, vorbim, muncim, gătim, pregătim, curăţăm, spălăm, lucrăm, parfumăm, mîngîiem, reflectăm, ascultăm, rezolvăm, fredonăm, confecţionăm, toate acestea într-o singură zi, uneori chiar într-o singură oră… 

cercei mistoLa mulţi ani, Femeie!

Majoritatea cîntecelor au fost inspirate, într-un fel sau altul, de o femeie sau scrise despre/pentru o femeie (Bryan Adams- „When a Man Loves a Woman,” Eric Clapton-„You Look Wonderful Tonight”, Andrea Bocelli – „Ave Maria”, James Brown- „What’s a man without a woman”). Pentru inspiraţia, bucuria, dragostea, zîmbetul şi feminitatea pe care o ai în viaţa ta, din partea unei (sau mai multor) femei speciale, „înarmează-te” azi cu un zîmbet, o floare (ok, poate şi un inel, o brăţară sau un Lamborghini, dacă tot insişti 🙂 şi spune-i aceste femei: LA MULŢI ANI! Sau…TE IUBESC!

Sau chiar şi un simplu …MULŢUMESC!

La mulţi ani, frumoase doamne şi domnişoare-cititoare ale dragei noastre Mala-Hierba! Poate nu o spunem foarte des, însă am vrea să ştiţi că vă preţuim, vă iubim şi pentru voi sîntem aici mereu, cu energie pozitivă şi articole, sperăm, atractive. Vă mulţumim că sunteţi alături de noi şi împreună formăm această comunitate caldă, specială, inteligentă şi sofisticată în unicitatea şi simplitatea ei – Mala Hierba!

Vă îmbrăţişăm cu dragoste şi vă dorim un 8 Martie superb!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 9 martie 2014

    […] în suflet. Despre “mamele de poveste”, care n-au cum să nu-ţi înmoaie inima, despre aceste “fiinţe minunate, femeile”, care au în fiecare zi şansa de a demonstra asta (şi nu întotdeauna reuşesc, apoi se miră că […]

Comentează :