ABC-ul curăţeniei de primăvară

Ştiu, abia ne putem bucura de soare, de ghiocei sau de copacii care explodează în frunze şi flori. Ne-au lovit astenia, oboseala, ameţelile şi gândurile ca primul trimestru din an a trecut, Pastele a trecut, dar acum nu ştim ce să facem de 1 MAi. Colac peste pupăză, încă nu am reuşit să scăpăm de kilogramele acumulate de sărbători.

Să nu disperăm. Ştiu, am tot vorbit depre optimism, afirmaţii motivaţionale şi despre faptul că speranţa moare ultima. Totuşi realitatea e aici şi e gata să ne doboare la cel mai mic semn de slăbiciune.

Anotimpul ăsta chiar este un prilej de renaştere pe care, dacă îl folosim în favoarea noastră, ne vom simţi renăscuţi la fel ca toată natura. Începe rapid curăţenia. Mă refer atât la exteriorul tău, cât şi la interior. O dietă favorabilă te va umple de energie şi îţi va aduce suficienţi nutrienţi cât să facă pierderea kilogramelor de pe burtica şi şolduri o plăcere sănătoasă. Fă o cură de vitamine.

E momentul să îţi reevaluezi garderoba şi casa. Aruncă tot ce nu ai folosit de mai bine de un an, probabil nu vei mai folosi niciodată. Fă curăţenia de primăvară, redecorează cu o pată de culoare, adăugă câteva elemente fengshui şi lasa efectele pozitive ale curăţeniei şi organizării să îţi ridice nivelul optimismului ascuns undeva în hibernarea din anotimpul ce tocmai a trecut.

Apucă-te de sport. Ţi-e greu? Fă plimbări în aer liber. Parcurile încep să arate fantastic. Minim o oră pe zi de mişcare, îţi va umple bateriile şi te va ajuta să te concentrezi. Nu ai bicicleta sau role? Acum e momentul să investeşti. Dacă nu eşti fân, cumpără-ţi un câine sau fă copii :)). Foloseşte orice motiv care să te facă să ieşi din casă şi să inspiri aer curat. Oxigenează-ţi creierul şi spune adio depresiei şi asteniei.

Poate nu eşti un fan al cărţilor tip selfhelp, dar primăvara asta te sfătuiesc să încerci una. Măcar așa, de relaxare. Va rezona mai bine pe fondul renaşterii naturii şi te va pregăti să fii eficienta în perioada cea mai productivă a anului. De acum şi până în iulie poţi face o grămadă de lucruri. Sunt doar câteva luni şi apoi urmează vacanţă. Foloseşte-le la maxim.

Stimulează-ţi imaginaţia. Apelează la imagini şi obiecte care te vor ajuta să vizualizezi mai uşor ceea ce îţi doreşti.

Poate că uneori destinul are nevoie de puţin noroc. Experienţa mea îmi spune însă, că este mai mult o alegere personală. Rhonda Byrne spune că „viaţa te urmează”. Cred cu sfinţenie asta, la fel de mult cum cred că trebuie să provoci evenimentele în viaţa ta.

Cei mai mulţi dintre noi rămân de multe ori în viaţa la stadiul în care îşi doresc să… Eu te provoc să te comporţi ca şi cum ai fi obţinut deja acele lucruri. „Sărăcia consta în a te simţi sărac” spune un transcendentalist.

Schimbă relaţia ta cu banii. Nu te mai gândi la ei. Fă-i, cheltuie, pune deoparte, aspiră la mai mult. Dar nu îi ţine mereu în gândul tău. Îţi vor handicapa acţiunile. Nu vorbi despre banii care îţi lipsesc. Gândeşte-te cum îţi place să-i foloseşti. Stabileşte-ţi obiective şi lupta să le atingi. Vei găsi resursele. Doar atât ai luna asta? Nu-i nimic, luna viitoare vor fi mai mulţi. NU CONTEAZĂ, NU-I LĂSA SĂ TE ÎMPIEDICE SĂ TRĂIEŞTI CUM TREBUIE. Cele mai bune lucruri în viaţă sunt gratis.

 Lasă-te de fumat şi fă-ţi abonament la sală. Întâlneşte-te cu prietenii acasă, seara la un film bun şi floricele făcute la ceaun, maxim 3 lei. Limonadă din belşug sau bere. Mergi în parc şi joacă-te.

Citeşte. Scrie. Orice. Scrie ca să te eliberezi. Scuipă-ţi frustrările, scrie-le şefilor, duşmanilor, amanţilor pierduţi şi apoi dă foc hârtiilor. E un exerciţiu excelent de eliberare.

Fă un curs de gătit sau de dans. Învaţă să desenezi. Cântă tare. În duş, în maşină, în bucătărie. Urlă.

Învaţă ceva nou. O limbă străină, un curs de negociere sau de personal branding. Fii activ/a. Nu-ţi lasa neuronii să doarmă. Nici fizicul, vei avea multă nevoie de el.

Raiul şi iadul sunt pe pământ până la probă contrarie . Trăieşte acum, aici.

Renaşte odată cu primăvara şi lasă asta să se vadă. Fă o schimbare care să te ajute să te simţi bine.Găseşte un echilibru între muncă şi relaxare, între viaţa profesională şi cea personală. Nu avem timp. Pentru că este un bun ce nu ne aparţine. Ne facem timp şi îl dimensionam cum ne dorim.

Renaştere frumoasă!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :