A venit primăvara, luaţi-vă în braţe iubiţii

rochie cu floriDa, suntem în plină primăvară. Pentru unii au înflorit pomişorii, pentru alţii plouă, unii trimit pe mail felicitări pentru iubitele lor, iar alţii mai practici se îndrăgostesc la Vama Veche sau pe la Costineşti, încercînd să-şi depăşească asteniile. Frumos. Corasonul are nebănuite motive de a se bucura de viaţă. Alţii mai disperaţi decît oricînd de lipsa vreunei apropiate iubiri, îşi plimbă singurătăţile prin vreun parc.

A venit primăvara, sfîşie-mi dressurile fără milă. Pentru mine e vreme de cumpărat dressuri scumpe care se rup repede, chestie care-mi displace cumplit, de-aia le prefer pe cele cu adeziv, vreme de pus corsete care se încheie greu la spate, dar care se descheie val vîrtej de mîinile lui pricepute, vreme de tocuri înalte şi fuste despicate, vreme de cămăşi care se calcă greu şi eşarfe colorate. Vreme de stat cu cracii pe birou. Primăvara sunt doar a mea.

De-aceea zîmbetul unor cotoroanţe amuzate mă lasă rece. Atitudini de ciorbărese care încă mai cred că dragostea trece numai prin stomac, nu şi prin portjartier. Sigur că bunicuţele au avut grijă să le înveţe pe unele să pună preţ pe sfînta lor păsărică, dar la cît sunt unele de opărite pe toată lumea din jur, nu ştiu de unde mai au şi pretenţia să fie iubite. Nu, surioarelor trecute degeaba prin viaţă, n-aţi învăţat nici pînă în ziua de azi, că între două menstre trebuie să vă acordaţi plăcerile sexului? Că bărbaţilor li se rupe în paişpe de orgoliile voastre zdrenţuite în care vă zbînţuiţi ovarele nemîngîiate de vreun mascul viril care să transpire pe voi? Dacă v-aţi oferi mai des celor care vă vor, fără să faceţi atîta tragedie din asta, multă lume ar fi fericită, nu se vor mai înjura atît şoferii în trafic, accidentele s-ar înjumătăţi, sau n-ar mai fi deloc, fiindcă proprietarii de maşini şi-au luat porţia de sex fără pretenţii de: „iubi, îmi iei un parfum?” „Dacă facem dragoste, iubi, trebuie să mă respecţi, sau cel puţin să-mi oferi excursie în Honolulu”. Singura excursie veridică la care ar trebui să visaţi mai des este cea într-un orgasm nemimat şi în propriile bucurii ale cărnii. Şi să nu mai credeţi atît că dacă ştiţi cum se toacă pătrunjelul sunteţi apte de iubit.

love and musicCulmea culmilor este că bărbaţii vă doresc, dar nu mai au curajul să fie sentimentali, fiindcă li se pune de fiecare dată nodul în gît atunci cînd, spunîndu-vă că sunteţi frumoase, unele dintre voi încep să strîmbe din nas. Păi ce vreţi să vă spună? Te doresc? Ca să vă oripilaţi şi mai mult? Deşi asta e cea mai scurtă şi mai plăcută variantă de a pune bazele unei relaţii. Dacă îmi place mai rămîn prin preajma ta. Dacă nu, mai încerc, şi dacă nu se poate şi nu se poate, îmi pare rău.

Next.

Mi-am adus aminte de o tipă. Umbla cu unu, săracu, de vreun an, doar se pipăiu şi timid se sărutau, asta în cel mai bun caz. Gagicuţa încă virgină la 21 de ani. Nu rîdeţi, mai sunt şi astfel de accidente. În fine, îi tot spunea, să vină toamna, să intru la facultate şi dupa aceea mă dăruiesc. Era plină de iubire cînd s-a gîndit să-i facă această cinstită pomană. Că ce e sexul fără iubire? Mă dăruiesc, auzi! Nepreţuita de ea. Nu-mi pot închipui cum număra ăla zilele ca să vină mai repede vremea să pice frunza şi pentru el. Noroc că individa a intrat din prima la facultate şi imediat după aceea, aşa, ca la programare de ginecolog, „s-a dăruit”, că altfel ar mai fi stat împreună aşa, platonici şi dubioşi, ca două scoici eşuate pe malurile amorului. Dacă aş fi fost bărbat, aş fi părăsit-o demult. Dar idiotul ăla a luat-o de nevastă, ca să audă toată viaţa cît de virgină a fost ea, cît de sfîntă şi cît de minunată.

Uite de-aia ajung unele să nu mai aibă parte de sex toată viaţa, chiar şi măritate fiind. „Vii acasă?” „Mai o lălăi cu băietii la bere?” „Am făcut tocana de cartofi…” Păi el de tocana ta de cartofi are nevoie? După ce i-ai făcut toată dimineaţa capul calendar şi, plus de asta, i-ai mai pus în faţă şi ditai pomelnicul cu sarcini şi să nu care cumva să uite să plătească rata la bancă sau să cumpere tampoane, că pe seară vede el scandal! Dar cînd te vede statuie, asteptîndu-l cu mutra acră, sau zorindu-l spre casă, numai bine să-şi uite minţile pe la un semafor, ca să scape de cicăleala ta, te mai miri că într-o zi dispare în noapte şi tu rămîi cu mîncarea în cuptor. Sau mai rău, ai o criza de bulimie şi te îngraşi peste noapte.

wall paperUnele îşi merită soarta acră. Şi nefericirile închipuite. Se mint că-şi găsesc liniştea în faţa unui televizor sau la reduceri de haine, sau la salonul de coafură. Sigur, este important să fii femeie îngrijită, asta denotă respect pentru propria-ţi fiinţă, dar nu cu riscul nefericirii altcuiva. Frumuseţea e relativă, la fel şi dorinţele. În timp ce unele îşi aşteaptă iubitul cu capsa deja pusă, el e deja în patul alteia care ştie să-l facă să se simtă dorit. Şi cu care redescoperă rîsul, jocul, relaxarea.

A venit primăvara, dragelor, dezbrăcaţi-vă de prejudecăţi şi luaţi-vă în braţe iubiţii! Acum, cît nu e prea tîrziu, cît nu vine imediat vara şi cît nu apar ispitele…

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :