A de la … APĂ!

photo (1)După 30 de ani şi trei copii, pot să mă declar expertă în slăbire. Cum adică, cum adică?! Simplu, am pus pe mine în medie 20 de kg (mai exact între 19 şi 27) şi am slăbit în medie 25 de kg după fiecare sarcină (între 20 şi 30). În acelaşi timp, am reuşit să-mi păstrez starea de sănătate, dar şi aspectul fizic.

Am învăţat multe, am avut parte de renunţări, am încercat, cred, orice dietă care promitea rezultate spectaculoase şi am folosit zeci de produse minune. După toate aceste aventuri, am înţeles că există un abecedar al tuturor dietelor, acele mici secrete cu mari efecte pe care dacă le foloseşti, reuşeşti să îţi sculptezi trupul dorit, fără frustrări, fără mari sacrificii şi,mai ales, reuşind să te bucuri de aventura ta înapoi la tine (sau la un tine şi mai sexy de ce nu?!).

Înainte să începem cu litera A, trebuie să ştiţi că aţi fost creaţi să fiţi frumoşi, nu perfecţi. Perfecţiunea este o chestiune de gust şi niciodată în perioade diferite de timp standardele nu au fost aceleaşi. Mai mult, marile corporaţii din domeniul farmaceutic, mai nou, miile de fabrici de produse bio/naturale/sănătoase îşi doresc clienţi permanenţi şi profituri. Prin urmare nu există soluţie definitivă pe care să o poţi cumpăra de la ei.

Nu în ultimul rînd, există acel ceva la dispoziţia tuturor care pare să îşi păstreze legitimitatea, indiferent de timpuri, moda-standard, echilibru, măsură sau bun simţ. Aduceţi-vă aminte de semnificaţia lor în orice faceţi!

waterSă începem cu A…. de la APĂ.

Am ales să vorbesc despre apă pentru că este ingredientul cel mai ieftin şi, mai ales, sursa vitală a oricărei diete.Apa intră în structura noastră chimică în proporţie de 80%. Nu fac mai multă teorie, sînt sigură că ştiţi destule. Dar iată, concret, ce am învăţat eu despre apă:

–          Cu cît bei mai multă, cu atît reţii mai puţină

–          O cantitate suficientă de apă, băută zilnic se vede direct pe tenul tău, la abdomen, la picioare. Apa subţiază, nu te rotunjeşte, dă luminozitate ochilor şi pielii.

–          Fiind vehicolul care transportă toxinele în afară organismului, e bine să asortăm un pahar de apă oricărei alte băuturi (mai puţin ceaiului).Mai mult, ar trebui să bem un pahar înainte de masă cu jumătate de oră, (eu mai uit şi beau cu vreo zece minute înainte să îi servesc pe ceilalţi), după masă la măcar jumătate de oră sau cu bunul mers al sucurilor gastrice.

–          Apa băută dimineaţa imediat la trezire este un excelent remediu împotriva durerilor de cap, al constipaţiilor şi un bun tonic 100% natural.

–          Apa băută seara te scuteşte de atacul surpriză al anginei pectorale (mă rog, se pare că diminuează semnificativ riscul)

unnamed–          Apa se bea corect aunci cînd vrei să slăbeşti şi să arăţi bine, astfel:

*2 pahare imediat la trezire, un pahar înainte de culcare şi cîte un pahar pe oră. Dacă bei cafea, ai nevoie lîngă ea de un pahar de apă, pentru fiecare pahar de alcool, două pahare de apă (în cazul că ocazional serveşti un pahar de vin în timpul dietei.

*Apa cu care te speli trebuie să fie potrivită ca temperatura şi ideal, cîteva reprize de dus scoţian. Dacă nu rezişti, abuzează de apă rece pentru faţă, decolteu şi sîni. Efecte miraculoase are şi cubul de apă îngheţată pe ceafă şi la încheieturile mîinilor, în mijlocul unei situaţii în care ai nevoie să faci eforturi de concentrare şi atenţie.

Atenţie la prietenii falşi: senzaţia de foame. Aceasta poate apăreaca simptom al deshidratării, deci dacă te simţi mort de foame aparent fără motiv, bea mai întîi un pahar de apă şi vezi ce se întîmplă.

Nu în ultimul rînd, pentru că apa se mestecă şi mîncarea se bea atunci cînd vrei să slăbeşti, iată două dintre reţetele mele de apa detox care mă însoţeşte de-a lungul zilei.

Pentru zile răcoroase beau apă caldă cu lămîie, limă şi puţină mentă.

photo 1 (1)Pentru restul zilelor , şi mai ales cele în care am nevoie de mai multă energie, beau apă cu o felie de portocală, limă şi lămîie, o felie castravete, o feliuţă ghimbir şi un băţ de scorţişoară printre frunzuliţele de mentă. Dacă sînt acasă îmi prepar 3 litri într-o carafă rece şi o termin pînă apune soarele. Dacă sunt pe drumuri prepar ingredientele într-un recipient adorabil şi îl umplu de cîte ori e necesar.

Dragilor, e bun, te simţi bine şi vezi rezultatele imediat. Pentru nelămuriri sau completări, nu ezitaţi să mă contactaţi în privat. Faceţi-vă un serviciu şi luaţi A-ul de coadă, căci începem să ne pregătim acum pentru vara viitoare, no stress, just fun!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :