9 trucuri de stil

48Moda curge prin AND-ul fiecăruia, dar sunt unii care știu ceva mai mult și au experimentat ceva mai mult. Eu, una, am învățat din multe greșeli pe care le-am făcut, dar și pentru că fiind direct interesată de modă, îngrijire personală și frumusețe, am întrebat experții. Iată ce am aflat săptămîna aceasta de la specialiști.

1. Utilizează machiajul ca pe un accesoriu.

Uneori, pentru un look de impact este de ajuns să ştii cum să-ţi scoţi în evidenţă ochii, printr-un shadow fumuriu sau să alegi culoarea potrivită de ruj. E adevărat că pentru asta îţi trebuie talent, nu degeaba există arta machiajului. Dar ştii cum se zice: practica n-a omorît pe nimeni, dimpotrivă, întotdeauna i-a îmbunătăţit stilul.

2. Încearcă să fii cît mai minimalistă la purtatul bijuteriilor.

O singură piesă poate atrage mai mult atenţia atunci când străluceşte în singurătate decît în pereche cu alte bijuterii. Chiar dacă sunt asortate sau fac parte din acelaşi set, efectul unei piese de excepţie este mult mai mare decît în combinaţie cu altele.

3. Foloseşte culorile cu moderaţie.

Alege ca bază tonurile neutre, negru, maro, gri şi alb. Îţi vor da un aer sofisticat. Poţi jongla apoi cu o pată de culoare intensă, neaşteptată, precum fuchsia sau lila, burgundy, orange sau mov. Sau chiar roz. Ca să nu mai pomenim de culorile tari: roşu şi galben.

4. Planifică-ţi ordinea în care te aranjezi.

Începe cu cea mai important parte: rochia, pantalonii sau cămaşa, sau bluza şi fusta. Apoi alege-ţi încălţămintea, sandalele sau pantofii. Urmează coafura, apoi alegerea bijuteriilor, iar ultimul pas este machiajul.

shoes1115. Actualizează-ţi încălţămintea.

Îmi place să-mi cumpăr pantofi mai mult decît orice şi-mi fac timp în fiecare anotimp să-mi achiziţionez vreo două-trei perechi noi. Mă fascinează formele şi culorile şi mai ales felul în care designerii reinventează clasicul în fiecare an.

6. Alege-ţi cum trebuie lenjeria.

Cheia farmecului tău personal constă în acel aer misterios pe care ar trebui să-l aibă orice femeie. Lenjeria este unul din acele lucruri pe care nu le vede (aproape) nimeni, dar care spune mai multe despre cine eşti, chiar dacă nu se vede. Complicat, nu?

7. Nu-ţi dărui chiar toate lucrurile.

Din cînd în cînd, mai exact o dată la două luni, îmi reactualizez dressingul. Da, este adevărat că ceea ce nu porţi timp de 8-10 luni poate că ar fi mai bine să renunţi, dar nu toate lucrurile sunt de dăruit, mai ales cînd ai investit atîta timp să alegi o culoare. Poate că rochia aceea de la bal, primul tău bal, o fi veche de 10 ani, dar e o rochie care păstrează o amintire prea puternică s-o dăruieşti aşa oricui. Mai bine transform-o, sau aşteaptă să-ţi crească fata mare. Îţi va mulţumi într-o zi şi crede-mă, I se va umple inima de mîndrie cînd va spune: “a fost a mamei”.

frumusete pe strada8. Fii elegantă şi sociabilă!

Nu te vei simţi niciodată mai atrăgătoare cu stilul tău decît atunci cînd situaţia o cere. Ei bine, creează situaţii, accept invitaţii la petreceri, la baluri de caritate, la lansări de carte, la vernisaje. Fiecare ieşire nu va face altceva decît să-ţi îmbunătăţească stilul şi să-ţi aducă prieteni în plus. Care-i problema? Vine primăvara, ai toate motivele din lume să fii elegantă şi să ieşi în lume în plină splendoare.

9. Regula de aur

Regula mea de aur este să fiu mereu simplă, dar, în acelaşi timp, sofisticată. Dacă te vei simţi comod în hainele pe care le porţi atunci vei fi şi foarte relaxată. Eşti pe drumul cel bun. A fi relaxată îţi asigură şi confortul de a fi sigură pe tine. Iar siguranţa face casă bună cu carisma şi succesul în relaţiile personale. Deci, vezi, toate pleacă de la modă. Să mai spună cineva că nu haina face femeia.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :