9 sfaturi pentru alegerea şi aplicarea unui fond de ten potrivit

diafanaAlegerea unui fond de ten potrivit pentru tipul de ten cu care te-a înzestrat mama-natură este o adevărată provocare. Am ascultat şi citit de-a lungul timpului zeci de sfaturi despre cum să-ţi vină perect fondul de ten, degeaba. Nimic nu pare să meargă decît din întîmplare. Adică… numai dintr-o grazavă întîmplare am dat peste fondul de ten potrivit, ceea ce e trist dacă stau să mă gîndesc că am aşteptat 10 ani pentru această întîmplare. În orice caz, nu ştiu dacă toate greşelile mele în alegerea fondului de ten m-au dus către cel potrivit, sau dacă nu cumva Universul şi-a făcut milă de mine şi mi l-a scos în cale, dar iată, care sunt sfaturile cele mai des auzite şi de care am ţinut cont:

  1. Încearcă-l înainte de a cumpăra. Aceasta pare să fie regula de bază a oricărui lucru pe care vrei să-l cumperi. Iată de ce este mult mai bine că cumperi fondul de ten de la magazinele de cosmetice, care oferă mostre gratuite, ba chiar şi o lecţie de machiaj gratuit, decît să-l achiziţionaţi din farmacii sau din cataloage. Dacă totuşi îl cumperi din farmacii, ai grijă să aibă o garanţie de satisfacţie.
  2. Înainte de a-l alege, trebuie să ştii exact care este tipul tău de ten. Dacă ai un ten gras, caută pe ambalajul fondului de ten dorit cuvinte precum: “mat”, “fără uleiuri concentrate”. Ai tenul uscat? Mergi pe mîna fondurilor de ten care conţin pe sticluţă cuvinte precum: “hidratant”, “bogat în nutrienţi”. Dacă ai ten mixt, vezi ce zonă e mai afectată şi dacă zona T de pildă este uscată, alege un fond de ten hidratant.  Fondurile de ten cremoase merg perfect pentru tenul mixt. Cele pe bază de minerale sunt bune pentru toate tipurile de ten, dar mai ales pentru cele sensibile.
  3. 175Apoi trebuie să te hotăreşti asupra culorii, dacă vrei un fond luminos sau unul compact.  Dacă ai o piele frumoasă şi vrei doar să acoperi cîteva zone de care nu eşti mulţumită, ai în vedere o bază luminoasă. Pentru femeile cu un ten neuniform sau pătat cel mai bine este să aleagă un fond de ten mai închis.
  4. Alege cîteva culori cît mai apropiate de culoarea natural a tenului tău. Dacă nu ai prea mult timp la dispoziţie, alege o nuanţă de galben pămîntiu, care arată natural pe toate tipurile de ten. Dacă ai un ten foarte alb, poţi alege şi un fond de ten cu o nuanţă de roz.
  5. Ca să fii şi mai sigură că ai ales culoarea perfectă pentru tenul tău, aplică trei nuanţe diferite pe obraz (contrar credinţei că încheietura sau mîna sunt cele mai potrivite pentru asta, nu este adevărat). Culoarea care dispare de pe obraz este cea potrivită.
  6. Lumina din încăpere este foarte importantă atunci cînd aplici fondul de ten. Priveşte-te cu atenţie în oglindă – aproape de o fereastră. Nuanţa cea mai potrivită este cea care nu se vede pentru că a pătruns deja în piele.
  7. tenUn fond de ten cu protecţie solară este de preferat în zilele toride de vară. Hrăneşte, acoperă şi protejează, combinaţia perfectă.
  8. Crezi sau nu, fondul de ten nu este obligatoriu. Este mult mai sănătos pentru pielea ta să NU foloseşti fond de ten în fiecare zi. Pielea are nevoie să se aerisească. Dacă ai coşuri sau mici urme inestetice, aplică fond de ten doar pe zonele afectate.
  9. Încearcă diferite machiaje. De zi şi de noapte. Un fond de ten luminos este perfect pentru zilele de munc, pe cînd unul mat strălucitor este binevenit pentru ieşirile în club sau întîlnirile fierbinţi.

De asemenea, ai putea dori...