9 motive să te apuci de yoga

12834970_10153680361258300_1408760762_nTimpul tău e foarte prețios. De ce ți l-ai pierde făcînd yoga? Mai bine faci Zumba sau Tae Kwan Do, sau tragi un pui de somn, sau faci o plimbare, sau înoți. De fapt, toate aceste lucruri sunt foarte sănătoase și chiar e bine să le faci. Dar poți face și yoga. Aveți mai jos 10 motive pentru ce e bine să faceți yoga.

  1. Dacă ești stresat fă yoga

Din păcate, stresul și prietenii lui, îngrijorarea și anxietatea, fac ravagii printre oameni și s-a demonstrat că au efecte negative asupra sănătății. Yoga face minuni în eliminarea simptomelor fizice de stres (chiar și în timpul unui atac de panică). Yoga e bună și pentru liniștirea minții.

Am văzut de multe ori cum acționează yoga ca o un refugiu sau ca o barieră în calea problemelor personale sau în calea situațiilor stresante de la muncă. Yoga te poate ajuta să ieși din cursa aceea galopantă a problemelor fără finalitate sau să nu mai macini pe aceeași pe frecvență, precum hamsterii care aleargă în cerc, și să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat în viață.

  1. Dacă nu-ți poți atinge călcîiele, fă yoga

Unii spun că nu ar putea face în veci yoga pentru că abia dacă pot să-și atingă călcâiele de la picioare. Ei bine, exact pentru asta e yoga! O îmbunătățire a flexibilității este un rezultat garantat al practicării regulate a yoga.

  1. Dacă stai toată ziua la birou

Postura este o problemă pentru mulți oameni care și-au petrecut toată ziua în fața calculatorului. Dacă mergi la slujbă cu mașina și-ți petreci apoi toată ziua la birou, o să te trezești cu dureri de spate. Cel puțin. Yoga te poate ajuta să-ți refaci postura, să scapi de durerile de spinare și de umeri.

  1. Dacă vrei să slăbești

Yoga ca metodă eficientă de pierdere a greutății este încă un subiect controversat. Există destule dovezi din partea oamenilor care practică yoga regulat și sunt în formă datorită acestei practici. Se pare că yoga joacă un rol important în asumarea unui stil de viață mai sănătos și în alegerea conștientă a unei diete mult îmbunătățite.

  1. Dacă ai artrită

Cei care suferă de artrită sunt sfătuiți să facă mișcare și să fie activi, dar au nevoie de anumite exerciții cu impact mai slab asupra încheieturilor. Yoga se potrivește oricui. Dacă este posibil, găsește o clasă în care există alți oameni care suferă de artrită, astfel încât să fii sigur că profesorul este familiarizat cu condiția ta fizică și face exerciții speciale pentru artrită.

  1. Dacă ești însărcinată

În primul rînd, felicitări! Dacă nu ai făcut yoga înainte, acum este cel mai bun moment să începi. Yoga te poate ajuta să te pregătești pentru momentul nașterii, cu exerciții și tehnici potrivite care să te ajute să faci față durerii. Yoga prenatală te ajută să încetinești ritmul trepidant al vieții și să te conectezi cu schimbările care se petrec în corpul tău.

  1. 12347589_990661757643345_5573389902338582523_nPentru că ți-ar prinde bine să ieși din casă

Ți-aduci aminte cînd erai copil și mama ta te sfătuia să inspiri adînc atunci cînd lucrai prea mult la teme? Ei bine, să știi că încă e valabil sfatul acesta. Exercițiile de respirație, învățate în orele de yoga (numite pranayama) te ajută să-ți îmbunătățești respirația și să-ți controleze sistemul nervos central. Yoga este, de asemenea, un pretext minunat să-ți iei liber pentru tot restul zilei. Timpul petrecut pe covorașul tău este un mod minunat de a face pauză de la pălăvrăgeala constantă care se petrece în jurul tău și de la gîndurile care zboară prin minte cu iuțeala fulgerului.

8. Pentru că vrei să te simți mai bine

S-ar putea să fi început să faci yoga doar pentru că aveai nevoie de exercițiu fizic, sau pentru că ai auzit că datorită practicării ei vei avea un fund mai frumos. Între timp, ai aflat că beneficiile yoga trec dincolo de aspectul fizic al unei persoane. Unii oameni găsesc o conexiune spirituală în practicarea yoga și starea lor psihică este mult îmbunătățită.

9. Pentru că toată lumea face yoga

Nu e curios că toată lumea de la barman la poștaș face yoga ? Până și mama ta face yoga. Deși sunt ultima persoană care să vă spună ”urmați turma”, numărul mare de oameni care se bucură de beneficiile yoga spune că ar putea fi ceva în toată chestiunea asta. Așa că încearcă! Iar dacă nu-ți place, cel puțin știi de ce.

 

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :