9 culori și un strop de imaginație

violetCă veni vorba zilele astea despre culori și despre efectul lor în viața noastră de zi cu zi, iată cîteva sugestii ca să ieșiți din monotonie:

1. Violet (sau mov), încep cu preferata mea. Pentru că nu mă puteam hotărî între roșu și albastru, am ales combinația dintre cele două și-acum majoritatea vestimentație mele din garderobă are cîte ceva din culoarea asta. Puțin roșu, o atingere de albastru, violetul este culoarea perfectă atît pentru a te energiza, dar și pentru a te calma. Fuziunea dintre cele două culori complementare ne echilibrează și, în același timp, ne scot în evidență fără să sărim ostentativ în ochii celorlalți.

Cum să-l porți: Violetul arată foarte bine pe tricoturi confortabile, cum ar fi puloverele. Eșarfele pot fi folosite ca o alternativă luminoasă pentru rochiile de cocktail. Violetul mai funcționează perfect cu nuanțele neutre sau întunecate, deci este ideal ca o pată de culoare sub un sacou negru, gri sau o jachetă bleumarin.
2. Albastru strălucitor
De ce ne place: Sigur, este luminos și îndrăzneț, dar albastru este o culoare ușor de purtat doar pentru cele cu un ten deschis la culoare. Blondele sunt fericitele care se pot bucura din plin de nuanțele de albastru (spre deosebire de alte culori luminoase, cum ar fi verde lime, care dau tenului blondelor o paloare îngrozitoare).
Cum să-l porți: albastru strălucitor face parte din acele culori fericite care, folosit cum trebuie și nu în exces, face ca țesăturile să pară mai strălucitoare. Funcționează de minune pentru orice bluză sau cămață, dar și pentru hainele din lână. Albastru intens este, de asemenea, culoarea perfectă pentru accesorii, care dau oricărei ținute personalitate.
pic_3181_13449264553. Roșu aprins
De ce ne place: Este o nuanță generoasă pe care o poate folosi majoritatea, de la cele cu tenul deschis la cele mai brunete. Este singura culoare care avantajează pe toată lumea. Totuși e de preferat să o folosim mai puțin după vîrsta de 45 de ani.

Cum să-l porți: Nu păstrați această culoare doar pentru lunile mai reci (deși toamna nu vom duce lipsă deloc de roșu). O nuanță mai închisă de roșu adaugă un aer sofisticat la muncă oricărei ținute smart office (o bluză roșie cu o fustă creion, de pildă) sau chiar unui look sportiv (roșu merge de minune cu denimul).

bright-blue4. Turcoaz
De ce ne place: Roșcate, blonde și brunete, toate arată fantastic în această nuanță de albastru-verzui.
Cum să-l porți: este o culoare delicioasă și generoasă, dar este chiar mai interesantă ca print (mai ales un print Paisley). Asocierea turcoazului cu ale nuanțe neutre cum ar fi ciocolata brună dă oricărei vestimentații o eleganță de-a dreptul lustruită. Puteți combina o fustă cloș printată pe o bază turcoaz cu o bluză fuchsia pentru un stil de-a dreptul îndrăzneț. Sau o rochie de seară neagră la care asortați un șal lung turcoz, iar pentru ca efectul să fie spectaculos purtați pantofi turcoz. Nu vă mai povestim acum de machiaj, dar se înțelege că trebuie să fii expertă, ori dacă nu, cere sfatul unui profesionist.
5. Vișiniu sau Burgundy
De ce ne place: vișiniul putred sau, cum este numit în cercurile sofisticate, burgund-ul este culoarea perfectă pentru o intrare dramatică în orice încăpere sau dacă vrei să nu treci neobservată la o petrecere. Această nuanță de roșu profund (cu tonuri de terracota) este culoarea femeilor misterioase și fatale. Vișiniul a fost la un moment dat în industria frumuseții cea mai populară culoare de ruj printre femeile anilor 90 și începutul anilor 2000. Este de asemenea o culoare destul de folosită de către iubitorii culturii gotice.
Burgundy rujCum să-l porți: Amestecă piese vestimentare de culoare vișinie cu imprimeuri pe materiale de lux (brocarturi, matase, piele) pentru un aspect regal. Optează pentru paltoane lungi din piele pentru un efect cu adevărat dramatic sau dacă bugetul nu e pe măsură musai investește măcar într-o pereche de cizme lungi ((asta dacă te avantajeză la siluetă) și mănuși lungi (peste cot). Este păcat să strici frumusețea acestei culori pe accesorii, folosește-o ca bază principală și combin-o cu brățări zdrăngănitoare de un gri cărbune sau măsliniu. Și, bineînțeles, folosește-ți imaginația!
6. Magenta
De ce ne place: Magenta este mai ușor de purtat decât rozul acela neon sau fuchsia cea ultra-luminoasă, dar, cu toate astea, se folosește destul de mult în cultura pop.
Cum să o porți: Aproape nimic din familia nuanțelor roz nu arată bine în apropiere de chipul tău, dar magenta funcționează perfect ca accent de culoare pentru accesorii. Culoarea aceasta te ajută să creezi un echilibru în toate aspectele vieții tale: fizic, mental, emoțional și spiritual. Formată din combinația roșului cu violet, persoanele care folosesc magenta în vestimentația lor sunt puternice, energice și pasionale, dar în același timp sunt orientate și către introspecție, liniște și calm. Dacă ești într-o perioadă în care spiritul tău este mînios sau nefericit, e timpul să porți magenta și energia ta va crește și vei simți cum starea ta se îmbunătățește la numai 2-3 ore de cînd porți această culoare.
Pink7. Roz

De ce ne place: Rozul este izvorul suprem al tinereții, dar în același timp este și o culoare dificilă. Prea mult roz strică orice ținută, prea puțin îi dă doar un look jucăuș. Oricum ar fi, rozul adaugă o strălucire proaspătă oricărei femei care-l poartă.

Cum să-l porți: Dacă te hotărești să porți roz din cap pînă-n picioare, ai grijă să nu cazi în extrema unei feminități prea excesive. Pentru un aspect mai puțin girlish încearcă să-l amesteci cu nuanțele de bronz, argintiu și bleu. Folosit în doze mici (eșarfe roz, panglici, poșete, umbrele, mănuși sau bijuterii), poți deveni o pată plăcută de culoare în marea aceasta de oameni care se îmbracă atît de tern și plictisitor, de parcă s-ar pregăti deja pentru propria înmormîntare și nu ar mai avea timp să se bucure de viață.
8. Bronzul
De ce ne place: Argintul și aurul pot fura de cele mai multe ori din lumina reflectoarelor metalice, dar bronzul arată bine pe unele femei datorită nuanțelor sale calde.
Cum să-l porți: Un pic de bronz merge pe termen lung, așa că păstrează-l doar pentru piesele care accentuează o ținută (cămăși sau fuste) sau poartă o eșarfă de culoarea bronzului. Efectul este garantat.
poseta corai9. Corai
De ce ne place: Este mai plăcut să ieși în lume îmbrăcată în corai decât în portocaliu strălucitor. I se mai spune culoarea piersicii, salmonului sau caiselor coapte. De aceea și pune în evidență orice tip de ten, fie că este mai deschis, fie mai întunecat. Hm, o culoare apetisantă am putea spune.
Cum să-l porți: Coraiul este atrăgător și dă o stare de calm nu numai celor care îl poartă, dar și celor din preajma persoanei îmbrăcate cu o astfel de culoare. În plus, se amestecă perfect cu celelalte nuanțe strălucitoare, cum ar fi turcoazul. Dar combinat cu alb devine într-adevăr special.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :