5 cărți de 10 ori mai bune decît ’50 de umbre ale lui Grey’

forbiddenindexPopularitatea cărții „Fifty Shades of Grey” ar putea fi cel mai mare mister literar al ultimei decade. Nimeni nu știe de ce – sau cum – această serie de cărți, deși criticate de toți criticii literari din lumea asta, a devenit una din cele mai vândute cărți din USA, Anglia și, recent, India. Poate fi la mijloc povestea de amor captivantă dintre Anastasia și Christian Grey sau poate că sunt de vină scenele de sex pervers care le-au făcut pe multe femei să roșească și să vrea să fie legate, măcar din curiozitate.
Dar oricît de mult ați iubit (sau urît) cartea asta, să știți că nu e singura piesă de literatură erotică ce ar putea să vă gîdile fanteziile. De fapt, sunt volume întregi de cărți de erotică, excelente!, ce vă vor face să uitați complet de existența lui Grey (într-un mod pozitiv, jur!)

Aveți mai jos o listă cu 5 titluri de 10 de ori mai bune decît umbrele lui Grey.

Histoire-d-O„Povestea lui O” de Pauline Réage

„Povestea lui O” este una din puținele cărți clasice de erotică. Scrisă în 1960, spune povestea unei tinere franțuzoaice, O., care este trimisă de iubitul ei într-un castel, ca să fie inițiată la viața de sclavă sexuală apoi va trebui să se întoarcă în posesia lui sau… să plece.

Numai citind introducerea și vă veți da seama că romanul e plin de posibilități. O. își amintește momentul în care iubitul ei i-a cerut să devină sclavă sexuală în trei moduri diferite. Care e adevărul? Nici măcar naratoarea nu mai știe. Povestea este, oricum, un simbol al revoluției sexuale a anilor 60. Intensitatea emoțiilor și sexualitatea crudă care umple paginile acestei cărți te vor face să uiți scenele repetitive care i-au creat lui „Fifty Shades” o reputație atât de proastă în presă și au pus imaginația altora pe chituci.

51kbkzUxy+LTrilogia „Frumoasa adormită” de Anne Rice (sub pseudonimul A.N. Roquelaure)

Într-un interviu recent pe un radio canadian, am auzit-o pe Anne Rice spunând că a scris această trilogie din pură plăcere. A explicat că spre deosebire de „50 Shades”, povestea ei din „Trilogia frumoasei adormite” este pentru a sprijini multele situații sexuale prin care ar putea trece o Frumoasă adormită. Eroina ei își începe istoria într-un castel unde învață să fie prințesă. Apoi se mută într-un sătuc, unde devine sclava unui bărbat obișnuit. Apoi este capturată de un sultan pentru a servi la palaltul acestuia. Fiecare carte din trilogie descrie un loc și portretizează trezirea sexuală a Frumoasei la noi și noi experiențe sexuale.

Dacă ești fan Anne Rice, vei găsi aceste scurte romane delicios de erotice. Sunt sexy și amuzante și total nepretențioase. Spre deosebire de „50 Shades”, nu este nici o relație la care trebuie să muncești din greu, nu există nici un bărbat care trebuie schimbat (de pamperși) sau salvat (de curvele cele rele). E vorba doar despre Frumoasa și aventurile ei sexuale.

IMG_1077-1„Jurnalul unei sclave” de Sophie Morgan

„Jurnalul unei sclave” este povestea adevărată a lui Sophie Morgan aflată în relație cu James, un bărbat dominant care a înrobit-o sexual pentru propria lui plăcere. Sophie Morgan este o jurnalistă foarte inteligentă și spirituală, care nu are prejudecăți, iar această carte este rezultatul experienței sale de sclavă sexuală.

Crudă, îndrăzneață și sinceră, această carte ridică vălul misterios de pe relațiile BDSM (bondage, disciplină, sado-masochism). În timp ce „50 Shades” este doar o fantezie, „Jurnalul unei sclave sexuale” descrie ceva real: durerea reală, plăcerea reală și da, dragostea reală, așa cum se trăiește ea în relațiile moderne BDSM. NU este pentru cititorii slabi de inimă, ci pentru cei interesați de biografii, memorii și experiențe sexuale reale.

carrie-s-story„Povestea lui Carrie” de Molly Weatherfield

Imaginează-ți-o pe Carrie, o doctorandă în literatura comparată din Berkeley, feministă convinsă și biciclistă. Într-o zi, la o petrecere în San Francisco unde se află starurile cele mai la modă, ea îl întâlnește pe Jonathan, un arhitect înstărit care se oferă s-o introducă în misterele BDSM. Astfel începe „Povestea lui Carrie”  și pot să vă spun că e al naibii de amuzantă. Cea mai bună parte a cărții e chiar Carrie. Weatherfield a creionat un personaj inteligent și amuzant care privește ce i se întâmplă cu ironie, umor și e conștientă de tot ceea ce i se întâmplă. Nu se poate opri din a analiza relația ei cu Jonathan. Ce înseamnă durerea? Care e cea mai bună cale de a avea sex anal? De ce-i place atît de mult să se joace? În comparație cu Anastasia, Carrie este de-a dreptul genială și o iubim pentru asta.

SP_ALittleDeath_coverin„Sirena” de Tiffany Reisz

Cartea aceasta a fost un succes literar al verii lui 2012. Eroina cărții, Nora, este o scriitoare populară de cărți erotice și o dominatoare profesionistă cu ambiții literare. O editură prestigioasă din New York vrea să-i publice cartea, dar are doar 3 săptămâni la dispoziție s-o rescrie. Cum relația ei cu editorul depinde de secretele pe care are de gînd sau ar trebui să le dezvăluie, va fi oare în stare să termine cartea la timp?
Nu numai că este un roman erotic fantastic, dar este un roman incredibil. Punct. Personajele sunt complexe și fascinante. Lumea Norei este o temniță sexuală, înspăimîntătoare și atractivă în același timp, iar sentimentele de dragoste, vinovăție și de sacrificiu sunt analizate cu asemenea finețe că n-o să puteți lăsa cartea din mînă. Nu se idealizează nici un erou, iar balanța echilibrată dintre abandonul fizic și intelect nu prea o vezi/citești decît în cărțile bine scrise. Dacă ar fi să alegeți o carte din cele 5 listate azi, puneți ochii pe Sirenă.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :