10 motive să organizezi o petrecere de pomină

coltul buniciiIată că ultimii dintre invitaţii tăi au plecat, iar petrecerea pe care ai organizat-o a fost un adevărat succes. Farfuriile şi paharele sunt acum claie peste grămadă în chiuvetă şi  aşteaptă să fie spălate. Vor trece cel puţin două ore pînă cînd vei pune toate lucrurile în ordine şi totul va reveni la normal. Este deja ora 1.00 noaptea şi oricît de frumoasă a fost seara alături de prieteni, eşti obosită frîntă şi gata să juri că nu vei mai trece încă o dată prin aşa ceva. Înainte de a face asta însă, ia te rog în considerare acest articol şi află care sunt cele 10 motive pentru care n-ar trebui să renunţi la întîlnirile cu prietenii în cadrul cărora tu să fii gazda perfectă.

1. Cel mai bun pretext  să-ţi cureţi casa

Hai să recunoaştem, oricît de puţin ocupaţi am fi cu toţii, este foarte greu să găseşti o motivaţie să faci curăţenie general, decît dacă… ai de gînd să primeşti musafiri pe care să-i impresionezi cu familia ta drăguţă sau cu noua sufragerie. Aşa-i că niciodată nu arată casa ta mai bine decît atunci cînd ştii că vor bate la uşa ta primii oaspeţi?

sicilia2. Găteşte o dată, mănînci de mai multe ori

În timp ce pregăteşti cantitatea de mîncare necesară pentru petrecerea ta, gîndeşte-te şi la cîteva provizii în plus. Astfel te vei recompensa după o treabă bine făcută atunci cînd vei mînca două trei zile în plus din prăjiturile rămase sau celelalte gustări apetisante.

3. Te ajută să-ţi cureţi cămara

Înainte de toate, organizarea unei petreceri presupune să arunci o privire critică asupra proviziilor tale şi să-ţi verifici cămara şi, de asemenea, te obligă să îţi verifici şi alimentele din frigider, ba chiar să arunci de-acolo tot ce a expirat sau nici nu mai ţii minte că ai cumpărat. De pildă, îţi aminteşti bucata aia savuroasă de şuncă pe care ai luat-o cu gîndul la viitorii tăi invitaţi? E tot acolo, în frigider. Aşa că ce mai aştepţi? Invită-ţi odată prietenii!

4. Un pretext minunat pentru a-ţi bucura prietenii

Cu toţii ştim că ne trebuie uneori scuza perfectă pentru a nu ne simţi vinovaţi că am făcut cheltuieli nesăbuite din cînd în cînd. Cînd ai de gînd să-i faci pe alţii să se simtă minunat în compania ta sau în casa ta, cumpărăturile pentru prieteni sunt, de fapt, investiţii pentru suflet şi nimeni nu poate să comenteze pe tema asta, nu-i aşa?

5. Vor fi alţi oameni în jur care să-ţi amuze copiii

Oh, da! Copiii sunt o nebunie, mai ales pentru cei care nu au încă aşa ceva în căminul lor, dar care îşi doresc din tot sufletul. Aşa că pentru bunici, pentru mătuşile mai tinere şi pentru unchii burlaci, sau pentru proaspăt căsătoriţii voştri prieteni, copiii pot fi o sursă inepuizabilă de amuzant şi o plăcere să se joace cu ei (îndrăznesc să spun/ să sper). Iar faptul că odraslele noastre minuate îşi petrec timpul cu prietenii noştri cei mai buni sau cu rudele cele mai apropiate este un motiv bun de a creşte într-un mediu plin de dragoste, iar aceast îi va ajuta pe viitor să-şi creeze la rîndul lor relaţii puternice de prietenie şi să aprecieze momentele plăcute cu familia. Nu mai punem la socoteală că aceste amintiri vor rămîne pentru tot restul vieţii. Merită, nu?

steaua de turta dulce6. Momentul potrivit să încerci reţeta cea nouă

Orice gospodină care se respectă are setul ei de reţete noi pe care abia aşteaptă să le testeze. Pe alţii. Şi dacă reţeta ta este pentru 10 persoane, dar familia ta este compusă doar din 4, ei bine, ştii ce-ai de făcut! Dă o mini-petrecere special pentru asta! Plus că „audienţa” aceasta îţi va spune dacă ţi-a ieşit prăjitura cum trebuie sau dacă e cazul să te opreşti. Şi chiar dacă nu-ţi vspune nimeni nimic, vei şti tu pur şi simplu după feţele lor. Hehe…

7. Momentul perfect să-ţi aduci muzica la zi

Cred că nici nu-ţi mai aminteşti cînd a fost ultima oară cînd ai cumpărat muzică. Poate ai rămas la stilul Boney M şi sigur eşti la curent cu toate melodiile lui Iglesias, dar n-ar fi interesant să ajungi la zi cu ultimele trenduri muzicale din ultimele 3 decenii? Cum faci asta? Simplu. Îţi întrebi invitaţii ce muzică ascultă ei şi, cine ştie, s-ar putea chiar să-ţi placă.

8. Orice petrecere reuşită are nevoie de exerciţiu constant

Doar nu crezi că vei avea peste noapte reputaţia unei gazde perfecte sau a unei organizatoare de petreceri de top? Nu, tanti, e nevoie de exerciţiu şi pentru asta. Este drept că veştile bune circulă repede, dar pînă la cea mai grozavă organizatoare de petreceri din oraş e cale lungă. E nevoie de timp pentru asta şi multă energie consumată în alegerea reţetelor perfecte, aprovizionarea şi estimarea cantităţilor de mîncare, alegerea decoraţiunilor tematice şi tot tacîmul. Dar, crede-mă, cu fiecare petrecere reuşită vei deveni din ce în ce mai bună!

vintage9. Albumul cu amintiri de neuitat

Doar nu credeai că am uitat complet de fotografii. Clipele fericite sau pozele trăsnite trebuie prinse în preţiosul album de amintiri.

10. Timpul tău special alături de prieteni şi familie

Nu este nimic mai plăcut decît să ţi se cînte „mulţi ani trăiască!” de către cei care vor într-adevăr să le trăieşti mulţi ani. Doar n-o să-ţi cînţi singur şi să intri apoi în depresie.

Aşa că profită de orice ocazie, de orice mment sau creează orice pretext pentru a celebra momentele speciale din vieţile prietenilor, familiei şi, mai ales, din viaţa ta. Aveam la un moment dat o prietenă care de fiecare dată cînd era în toane bune încropea o adunare între prieteni care se lăsa de fiecare dată cu un maraton de cîntece la chitară, iar cînd era tristă sau deprimată, ei bine, atunci se făcea de urgenţă o petrecere cu tematica la plesneală care se lăsa cu îndrăgosteli sau prietenii de-o viaţă. Vorba aceea, eşti vesel, petrece! Eşti trist, petrece şi mai abitir!

Iar toată această alergătură pentru cumpărături, sau făcutul gustărilor de urgenţă, alegerea tematicii sau a costumaţiei sau a decoraţiunilor pentru petrecere, o scotea numaidecît din pasele proaste. Plus că prietenii veneau special pentru asta. Mai e nevoie de alte argumente pentru a vă pune la treabă? Nu e uşor deloc, dar e al naibii de distractiv.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 6 noiembrie 2016

    […] Îți lipsesc petrecerile? Organizează tu una. […]

Comentează :